Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Tornooi 08 mei 2014

Lissewege ( Levensvreugde ) versloeg St Jozef (De Garve ) meo 14 tegen 11

Spanned tot de laatste minuut.

tornooi darts

Kampioenen 2012 DARTS

kampioenen2012

Donderdag 17 januari 2013 werden de kampioenen Engelse darts gevierd in het DC Levensvreugde met een heerlijke maaltijd.

Dartstornooi 19 april 2012

Voor de tweede maal richten we een dartstornooi in tegen De Garve, vorige keer namen De Garve de eerste prijs mee naar huis... Levensvreugde was hen echter nu te snel af en kaapten de eerste en tweede plaats voor hun neus weg. De Garve moest tevreden zijn met de derde plaats , maar het was spannend tot de laatste pijltjes..De winnaars zijn : Roger en Gabrielle -Raf en Yvonne - Hubert en Willy .

DC Levensvreugde - DC DE Garve

Woensdag 30 dec.2011
Tornooi tussen DC Levensvreugde en DC De Garve
Wat een spannende wedstrijd , beide teams waren aan elkaar gewaagd. DC De Garve kaapte de eerste plaats weg , maar plaatsen twee-drie en vier waren voor DC Levensvreugde.

De kampioenen

Onze vogelpikkers in volle actie..

in volle actie
afmetingen

Afmetingen Dartbaan

Dit zijn de officiële maten die je moet hanteren bij het ophangen van het dartbord.
173 cm : afstand vloer tot middelpunt dartbord
237 cm : afstand gooilijn tot voorkant dartbord
61 cm : lengte gooilijn.
Gebruik je andere maten dan kun je voor een verrassing komen te staan als je eens ergens anders gaat darten!
Zorg ook voor een goede verlichting op het bord, zodat je een minimale schaduw van de darts hebt, een TL is een perfecte verlichting hiervoor.

Reglementen

301-501-701-1001

Deze 4 bekendste spelen worden zowel in nationaal als internationaal het meest gebruikt bij tornooien en competitie wedstrijden.
Beide spelers of teams krijgen in het begin evenveel punten, dit kan zijn 301,501,701 of 1001 punten.
Het is de bedoeling van dit spel om zoveel mogelijk punten te gooien met 3 darts per beurt waarbij de spelers of teams elkaar
afwisselen (180 is het hoogst, 3x triple 20) en dan zo snel mogelijk op nul te komen door als laatste een double te gooien.
Je speelt bijvoorbeeld 501, dan worden de punten die je gegooid hebt er direct van afgetrokken.
Gooi je bv. Triple 20 + single 20 + single 1, dan heb je 81 punten gegooid met je drie darts.
Dit word van de 501 afgetrokken, je hebt nu dus nog 420 punten over.
Het spel eindigt met een double.
Heb je dus bijvoorbeeld 32 over, dan moet je dus double 16 gooien.
Wordt hij gemist en gooi je single 16, hou je dus 16 over en moet je double 8 gooien om de wedstrijd te winnen.
Gooi je meer punten dan je er over hebt dan is je beurt voorbij en worden er ook geen punten afgetrokken.
De tegenstander is nu weer aan de beurt.
Dit gaat door tot er een double gegooid is.